După cum s-a putut observa și în articolele noastre anterioare, inteligența artificială a sistemului domotic începe să pătrundă cu succes în toate domeniile vieții.

Veleitatea acestuia ne-a determinat și pe noi, cei de la TD TECH, să îl abordăm și să îl aprofundăm, punându-l în practică, oferind astfel clienților noștri produse de cea mai înaltă calitate și actualitate.

Așadar, astăzi, vom continua prezentarea acestora cu Sistemele smart proiectate pentru întreținerea și monitorizarea piscinelor.

Prin intermediul lor, piscinele tradiționale se vor transforma în piscine inteligente ce oferă numeroase beneficii, după cum veți vedea în rândurile de mai jos.

De la Piscina Tradițională la Piscina Inteligentă

Controlul piscinei dumneavoastră de la distanță doar prin intermediul unei aplicații accesate de pe un smartphone conectat la internet?!

Vi se pare incredibil?

Prea frumos pentru a fi adevărat?

Și totuși extrem de real și de posibil!

Da, pentru că procesul de automatizare nu se mai rezumă acum doar la domeniul IT sau doar la cel al „caselor inteligente”.

Evoluția lui, oferă astăzi și posibilitatea de a controla dispozitivele din exteriorul caselor noastre, printre care și piscinele.

Sistemul inteligent de supraveghere a piscinei și modul acestuia de funcționare

O invenție înțeleaptă, exploatată cu succes și studiată intens, instrumentul smart pentru piscine oferă posibilitatea de monitorizare în timp real, de automatizare și de optimizare a consumului de energie electrică, apă și chimicale, permițând controlul oricând și de oriunde cu doar câteva click-uri.

Descoperirea acestui sistem reprezintă o inovație în sectorul serviciilor de piscine și datorită acestuia, acum cele mai întâlnite și dificile problematici, și-au găsit soluția.

În plus, fiabilitatea sistemului duce la eficientizarea funcțiilor unei piscine.

Bazat pe principiul automatizării, poate îndeplini următoarele funcții, funcții care contribuie la îmbunătățirea modului de întreținere al piscinei:

 • curățarea apei;
 • analiza apei;
 • încălzirea acesteia;
 • control asupra echipamentelor piscinei.

Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont la o piscină este APA.

Aceasta trebuie să conțină un anumit echilibru astfel încât sănătatea noastră fizică să nu fie afectată.

Punctul de plecare al Sistemului inteligent de control al unei piscine, a fost chiar acesta: Păstrarea echilibrului apei!

Astfel, ansamblul a fost proiectat să îndeplinească următoarele cerințe:

 • adaptarea nivelului de PH al apei și al clorului atunci când acestea nu se mai încadrează în limitele recomandate

PH-ul apei are o importanță extremă deoarece un PH ce NU este neutru, poate provoca iritații ale pielii sau ale ochilor.

Un PH corect trebuie să se încadreze în parametrii de 7.2 – 7.6, parametrul cel mai corect fiind cel similar cu al ochilor noștri, adică cel de 7.4.

Valoarea clorului, cel de-al doilea element important atunci cînd vorbim despre apa dintr-o piscină, poate dăuna la fel de mult sănătății noastre la nivel ocular și al epidermei, dar poate emite și un miros greu de suportat dacă este uzat în exces.

Parametrii corecți sunt între 1.0 și 3.0 ppm (părți pe milion), iar în cazul bazinelor publice parametrul acceptat trebuie să se încadreze în intervalul 0.5-1.0 ppm.

 • gestionarea și verificarea constantă a procesului de electroliză a sării, dar fără a mai fi adăugat un surplus de clor

Respectarea acestui punct va conduce la eliminarea agenților patogeni și a materiilor organice, calitatea apei fiind îmbunătățită.

Folosirea unui sistem inteligent automatizat va menține aciditatea apei în limite normale.

 • verificarea temperarurii apei prin activarea sistemului de filtrarea în cazul în care temperatura stabilită nu se mai încadrează în limitele prestabilite;
 • evaluarea și verificarea stadiului potențialului de oxidare, denumit și ORP și al stadiilor de calciu sau de cianură;
 • gestionarea și planificarea ciclurilor de filtrare.

De asemenea, sistemul are integrată și o funcție prin care poate declanșa o alarmă și rapoarte, în situația în care apa din piscină, din diverse motive, nu mai are debit ori PH-ul s-a schimbat etc.

Prin îndeplinirea tuturor punctelor de mai sus, vă veți putea bucura de toate avantajele utilizării unui Sistem inteligent de supraveghere al piscinei dumneavoastră.

Lista avantajelor Sistemului de supraveghere pentru piscină

În momentul în care veți decide să vă transformați piscina tradițională într-una smart, nu numai că îi veți prelungi viața acesteia, dar în același timp veți face o favoare și sănătății dumneavoastră.

De ce și în ce mod?

Pentru că:

 • cea mai mare problemă a deținătorilor de piscine a fost păstrarea justă a PH-ului apei și dozarea, în mod corect, a clorului

În rândurile de mai sus, am demonstrat importanța dozării corecte a clorului și a menținerii unui PH neutru.

Este îndeajuns o singură eroare, iar sănătatea este pusă în pericol deoarece germenii patogeni și impuritățile nu vor mai putea fi eliminate din apă.

Acum, aceste erori pot fi evitate grație Sistemului nostru inovativ de automatizare smart.

Cu ajutorul lui, valorile optime pentru apă vor fi întotdeauna respectate, ceea ce înseamnă că vă veți proteja sănătatea, dar veți preveni și mirosurile neplăcute, tulburarea sau înverzirea apei, apariția algelor etc.

 • o altă problemă întâlnită la piscinele tradiționale este suprasaturarea apei cu chimicale și expunerea la pericol în timpul manipulării acestora

Această situație poate fi întâlnită atunci când sunteți nevoiți să acționați cu dispozitive manuale în vederea întreținerii piscinii.

Fiind vorba despre o acțiune manuală, din păcate, există posibilitatea de a se strecura greșeli în acest proces. Aceste greșeli pot provoca inclusiv explozii minore atunci când se va încerca combinarea PH-ului sau a clorului, în cantități greșite.

Echipa noastră, luând în calcul și acest risc, a prevăzut Sistemul inteligent automat cu microprocesoare de ultimă oră ce reglează toți parametrii apei în limite normale. Reglarea este eficientă și efectuată în mod inteligent și rapid.

După această intervenție, vă veți putea bucura pentru mult timp de apă curată, alcalină, ce nu va genera niciun fel de probleme.

 • piscina dumneavoastră poate beneficia de o perioadă îndelungată de viață

Acest aspect este posibil dacă se va respecta dozajul corect al chimicalelor, PH și clor, dar și prin fixarea cotei potențialului de oxidare.

De exemplu:

 1. în situația în care PH-ul este scăzut, acesta va determina afectarea elementelor piscinei și degradarea stratului protectiv;
 2. în situația în care parametrii clorului nu sunt respectați, acesta va avea un efect coroziv, distrugând materialele din care este construită piscina.
 • de voi depinde verificarea echipamentului piscinei 

Datorită dispozitivului nostru smart, de acum înainte veți avea posibilitatea de a verifica, personal, echipamentele piscinei.

De asemenea, vi se oferă și posibilitatea de a planifica hidromasajul, ciclurile de filtrare, sistemul de irigații și iluminatul piscinei.

 • posibilitatea accesării continue a sistemului smart

IoT (Internet of Things) este cel care face posibil accesul la distanță.

Dar ce este IoT?

Noțiunea de „Internet of Things” a început să câștige teren în anul 2018 când, la Consumer Electronic Show (CES), au fost prezentate avantajele utilizării acesteia.

Conform opiniilor din domeniu, IoT va reprezenta viitorul dispozitivelor uzuale, dotate cu senzori.

Astfel, IoT poate fi definit ca totalitatea dispozitivelor de zi cu zi, ce sunt legate între ele pentru a conlucra și care ne vor îmbunătăți viața.

Controlul lor se poate realiza prin smartphone, tablete sau computere, în viitorul apropiat fiind preconizată și dotarea acestora cu control vocal.

Printre dispozitivele IoT, putem aminti pe cele care detectează temperatura, prezența sau absența persoanelor sau obiectelor, lumina etc.

Comunicarea între acestea se realizează tot prin conexiunea WiFi și uneori prin intermediul Cloud.

Controlul asupra funcționării acestor mecanisme, îl are utilizatorul, ce le poate accesa din orice colț al lumii.

Înțelegând noțiunea de IoT, să vedem cum aceasta poate îmbunătăți accesul către piscina dumneavoastră!

Acest sistem vine în completarea sistemului „casei inteligente”, facilitând accesul la funcțiile piscinei prin control continuu.

Precum și la celelalte dispozitive, atâta timp cât sunteți conectați la o rețea de internet, veți putea opera orice fel de comenzi pentru pisicina dumneavoastră.

În timp real, veți fi informați dacă echipamentul piscinei este funcțional sau are probleme, veți fi informați despre calitatea sau temperatura apei etc.

În plus, conform datelor care ajung la dumneavoastră prin aplicația instalată, puteți decide acoperirea sau descoperirea piscinei, temperatura apei etc.

 • să nu uităm de protejarea Naturii: impactul asupra mediului înconjurător

Ideea inventării unor astfel de dispozitive a avut ca punct de plecarea nu numai ușurarea vieții cotidiene a utilizatorilor.

Unul dintre dezideratele acestei inovații a fost și protejarea mediului înconjurător. Un mic tribut oferit Naturii de către umanitatea ce a devastat-o fără a se gândi la consecințe.

Astfel, prin utilizarea unui sistem smart, va fi scăzut consumul de energie electrică, care în cazul piscinelor nu este de neglijat. Conform statisticilor, o piscină tradițională consumă în jur de 40% din energia consumată de întreaga casă. Acum, prin noul sistem, consumul va fi doar de circa 10%, ceea ce înseamnă bineînțeles și scăderea emisiilor de CO2.

Un consum scăzut este realizat și în privința cantității de apă folosite, dar și a produselor chimice folosite pentru întreținere.

 • costul – un indice important pentru fiecare dintre noi

Și în privința acestui aspect, Sistemul smart de supraveghere a piscinelor, are un cuvânt important de spus.

Mai sus, am demonstrat deja cum acesta va scădea consumul de energie electrică ce se va traduce într-o valoarea financiară mai mică a facturilor.

De altfel și cheltuielile pentru achiziționarea substanțelor de tratare și de întreținere al echipamentului, se vor diminua deoarece, acum puteți supraveghea cantitatea de apă folosită și chimicalele aferente.

 • o variantă ce oferă randament și fiabilitate

Caracteristica de bază a Sistemului smart de supraveghere a piscinelor este eficacitatea!

Grație acesteia, timpul și energia consumate în trecut cu procesele manuale de întreținere a acestor bazine, acum a scăzut considerabil.

Sistemul pe care vi-l propunem, vă va ghida astfel încât, în câteva minute, să realizați ceea ce altădată era realizat în ore.

În plus, acesta vă oferă protecție și confort, atât dumneavoastră cât și celorlalți utilizatori.

Merită achiziționarea unui astfel de Sistem de supraveghere și întreținere a piscinei?

Este îndeajuns să parcurgeți rândurile de mai sus pentru a găsi răspunsul la această întrebare!

De asemenea, echipa noastră, ce își dorește să vină în întâmpinarea dorințelor clienților, au gândit aceste instalații de monitorizare și control al piscinelor astfel încât să poată fi realizate direct de proprietari:

 • controlul și reglajul parametrilor piscinelor ( climatizare, PH, clor etc.);
 • accesarea sistemelor de iluminat multicolor, ce a fost updatată și îmbunătățită astfel încât să se poată bucura de o experiență unică;
 • reducerea costurilor de mentenanță, deoarece monitorizarea parametrilor va fi efectuată de către dumneavostră, ceeea ce înseamnă că prezența personalului de mentenanță nu va fi necesară decât în cazuri extreme.

Toate aceste facilități, alături de cele specificate mai sus, doar prin intermediul descărcării aplicației noastre și utilizarea smartphone-ului, tabletei sau computerului, conectate bineînțeles la o rețea de internet.

Concluzii

Ești deja proprietarul unei „case inteligente”, dar simți că lipsește ceva?

Te gândești să reduci costurile și consumul de energie electrică și de CO2 prin transformarea piscinei tradiționale într-una smart?

Soluția este una singură!

Completarea sistemului tău „smart home” cu Sistemul smart de supraveghere a piscinelor!

Fiabilitatea, eficacitatea, timpul redus cu întreținerea, viața îndelungată pe care o vor avea piscinele, dar și confortul pe care îl veți primi, vă vor determina să optați pentru o astfel de investiție!

TD TECH poate îndeplini cerințe dintre cele mai diverse, oferind soluții inovative ce aduc confort și funcționalitate spațiului TĂU personal.

Așadar, dacă dorești să beneficiezi de aceste avantaje, nu ezita să alegi dispozitivele noastre Smart cu tehnologie touch!

Cu acestea, vei deține controlul total al casei tale, de oriunde și în orice moment!

Pentru că echipa TD TECH face „Totul pentru confortul tău!”