Nu putem omite din prezentarea produselor noastre și pe cele ale instalațiilor inteligente gândite și proiectate de noi pentru a oferi protecție, siguranță și confort caselor dumneavoastră de vacanță.

Dar, înainte de a detalia avantajele pe care aceste instalații inteligente sunt capabile să le ofere, să nu uităm că prin montarea acestora, casele de vacanță vor fi transformate în „smart home”, funcționând prin intermediul sistemului domotic.

La fel ca și în celelalte locuințe moderne și aici aveți posibilitatea de a utiliza tehnologii avansate în vederea automatizării sistemelor și a aparatelor ce se află în interior sau la exterior.

Rezultatele obținute vor fi incredibile, printre care menționăm: economie financiară și a timpului, dispariția grijilor referitoare la locația dumneavoastră de vacanță, securitate și protecție.

Și acest lucru este posibil datorită procesului de automatizare ce va:

 • monitoriza funcționalitatea instalațiilor prin scenarii predefinite de voi înșivă;
 • sistemele adiacente, precum alarmele la incediu, inundație, intrarea prin efracție, control temperaturi și iluminat etc. sunt înglobate într-un unic ansamblu, putând fi controlate prin intermediul unei interfețe grafice ori rezolvate automat dacă există o programare prealabilă a scenariului pentru aceste situații.

Cine ar fi crezut că în anul 1920, momentul introducerii conceptului de „smart home” de către Le Corbusier – arhitect modernist, vom avea parte de locuințe ce pot fi personalizate conform gusturilor și necesităților noastre, ridicându-ne standardele vieții atât de sus?

60 de ani au trebuit să treacă pentru ca tehnologia să facă progrese substanțiale, aducându-ne mai aproape de visele noastre!

Mai apoi, începând cu 1980 totul a decurs natural, fiecare descoperire fiind transformată în sisteme inovative, a căror posibilități au fost exploatate în folosul umanității și pentru refacerea mediului înconjurător.

Și după un astfel de periplu, iată-ne aici, vorbind despre clădiri smart cu elemente active inteligente, care operează în cadrul subsistemelor ce formează spațiul și care au capacitatea de a interacționa între ele în cadrul unui sistem central.

„Home Networking”, „Intelligent Home” sau „Smart Home” sunt termeni ce definesc includerea serviciilor și a tehnologiei cu ajutorul automatizării în vederea îmbunătățirii calității vieții noastre!

Beneficiile oferite de instalații electrice smart

 1. Automatizarea: astăzi, majoritatea acțiunilor și funcțiilor pot fi planificate să funcționeze în mod automat. Câteva exemple: închiderea yalei electrice, modificarea mișcărilor, luminii sau temperaturii etc.
 2. Informația:conform sintagmei „Cine deține infomarția, deține puterea!”, întregul ansamblu este conectat la un computer, utilizatorii putând obține, în timp real, informații despre dispozitivele din interiorul sau exteriorul casei. În plus, acest ansamblu, accesat prin intermediul unei aplicații de pe smartphone, tabletă sau computer, poate gestiona dispozitivele cu numai un click, indiferent de locația în care se găsește utilizatorul.
 3. Senzorii: elementele sau dispozitivele care adaugă comenzi în sistemul principal, precum: întrerupătoarele, senzorii PIR (de mișcare), temperatură, detectori de voce etc.
 4. Actuatorii sau mecanismele ce realizează acțiunea: îndeplinirea comenzilor va duce la controlul aplicațiilor, ca de exemplu, variatoarele de lumină.
 5. Costuri reduse: ce se vor reflecta în facturile de curent electric.
 6. Confort: metode inovative în vederea gestionării sistemului: smartphone, tabletă etc. conectate la o rețea de internet. Noutatea o reprezintă comanda vocală ce începe să fie din ce în ce mai solicitată de către utilizatori.
 7. Protecție: unul dintre punctele cele mai importante. Pentru ca rezultatele să aibă o acuratețe de 100%, a fost introdusă alarma, ce reprezintă o parte integrantă din acest ansamblu. Rolurile acesteia sunt programate înainte în unitatea centrală, ce monitorizează tot ansamblul. Elementele ce alcătuiesc o astfel de instalație, sunt: senzorii PIR, sirene, tastaturi, contacte magnetice etc. Grație modalității GSM, informațiile esențiale pot fi transmise către o companie de pază, spre exemplu sau direct pe smartphone-ul utilizatorului.

Protecția casei tale de vacanță prin intermediul instalațiilor noastre smart

De câte ori, de-a lungul anului, nu te-ai întrebat dacă casa de vacanță este așa cum ai lăsat-o?

Nu toți avem norocul să avem vecini de încredere prin apropiere, cărora să le încredințăm o cheie de rezervă, în cazul apariției unei situații de urgență!

Acum, prin instalațiile inteligente oferite de TD TECH, grijile tale au luat sfârșit!

Componentele Sistemelor de securitate inteligente

 • depistarea incendiilor, inundațiilor emisiilor de gaze;
 • depistarea intrării prin efracție: element ce se va activa mulțumită senzorilor punctuali sau liniari ce conțin tehnologii în IR și MW și care sunt gestionați de echipamente performante care monitorizează scenariile de măsuri într-o astfel de situație;
 • verificare acces: face referire la accesul prin porți, uși etc., ce poate fi monitorizat prin aceste ansambluri electronice;
 • yale smart: dacă utilizatorii doresc să amplifice metodele de protecție ale locuințelor, tehnologia a mai dezvoltat o opțiune: yalele inteligente. Acestea pot fi yale cu identificare biometrică, yale de single access, adică de autoblocare și care pot fi descuiate prin introducerea unui cod de autorizare sau de recunoaștere a amprentei;
 • controlul video: element ce va transmite imaginile către device-urile utilizatorilor, prin intermediul camerelor video și care, la nevoie, vor genera alarme în zonele unde vor observa mișcări sau un comportament necunoscut „amintirilor” lor;
 • gestionarea de la distanță: fără niciun dubiu, acest element este unul dintre cele mai mari avantaje ce este tot mai mult solicitat și căutat de către utilizatori!
 • smart scene sau binecunoscutele „scenarii” reprezintă un ansamblu de comenzi, cu ajutorul cărora și prin intermediul unui server, se poate realiza controlul de la distanță. Unitatea centrală principală va facilita comunicarea dintre sistemele automatizate ale casei cu aplicația instalată pe smartphone sau celelalte device-uri ale utilizatorilor. Pentru folosirea acestora este necesară o conexiune la rețeaua de internet. Varietatea acestor scenarii este amplă, aceasta adaptându-se necesităților utilizatorilor.

Modele de scenarii prestabilite ce pot fi activate la o casă de vacanță

După cum am menționat și în rândurile de mai sus, sistemelor inteligente li se pot prestabili scenarii pentru diverse situații.

În cazul în care, ți-ai transformat casă de vacanță tradițională, într-una avangardistă, ai posibilitatea de a crea astfel de scenarii.

 • încorporarea ansamblurilor securitate-iluminare-sunet

Senzorii de securitate vor trimite comenzi conform scenariului creat de tine, către iluminatul din exterior. În cazul în care, sistemul de securitate este activ, atunci când va detecta mișcări ce nu se regăsesc în scenariu, va activa aprinderea luminilor în interior și exterior. Dacă necunoscutul nu va pleca din zona aflată sub control, se vor activa mesajele vocale și mai apoi alarma.

 • un singur click îți poate salva proprietatea

Dacă nu vrei ca cei din jur să își dea seama că nu mai este nimeni acasă, poți crea un scenariu inspirat din „Home Alone”, în care luminile să se aprindă și să stingă ca și cum casa este locuită. Inteligența artificială al acestui ansamblu poate învăța chiar și comportamentul proprietarilor, rulând scenariile cotidiene, după plecarea acestora.

Echipa noastră, ce se află într-o continuă căutare de soluții performante și de calitate, a bifat și rezolvarea acestui disconfort, oferindu-ți posibilitatea automatizării locuinței tale!

Cu ajutorul instalațiilor noastre inteligente, ai control și protecție în caz de incediu, emisie de gaze, efracție, inundații, control asupra instalațiilor solare termice sau a celor solare fotovoltaice, a iluminatului, a temperaturii etc.

Totul putând fi posibil prin instalarea aplicației noastre pe smartphone-ul dumneavoastră sau pe celelalte device-uri pe care le folosiți, acestea având nevoie doar de o conexiune la internet.

Lucrul cel mai important pentru a putea beneficia din plin de serviciile puse la dispoziție de instalațiile inteligente, este acela de a avea construită casa într-o zonă ce dispune de acoperirea de date mobile.

Aceste echipamente, pentru a funcționa, se vor conecta la un calculator central, capabil să emită alerte sau de a primi comanda de control prin internet, doar dacă se află într-o zonă cu acoperire GSM.

Concluzii

Sistemele de securitate inteligente și-au mai dovedit încă o dată utilitatea pentru că nimic nu este mai important decât sentimentul de siguranță personală, a celor dragi sau ale bunurilor noastre!

Aceste sisteme lucrează pentru noi și în folosul nostru, aplicabilitatea lor fiind extinsă din ce în ce mai mult.

De la integrarea sistemelor de alarmă la efracție, la identificarea incendiilor, inundațiilor, emisiilor de gaze la supravegherea video și la controlul accesului, acestea ne vor anunța de fiecare dată când va avea loc un eveniment neprevăzut.

În plus, ne oferă posibilitatea de a interveni, chiar și de la distanțe extrem de mari, facilitându-ne transmiterea mesajului către instituțiile ce se ocupă cu rezolvarea situațiilor de urgență.

TD TECH poate îndeplini cerințe dintre cele mai diverse, oferind soluții inovative ce aduc confort și funcționalitate spațiului TĂU personal.

Așadar, dacă dorești să beneficiezi de aceste avantaje, nu ezita să alegi dispozitivele noastre Smart cu tehnologie touch!

Cu acestea, vei deține controlul total al casei tale de vacanță, de oriunde și în orice moment!

Pentru că echipa TD TECH face „Totul pentru confortul tău!”