Evoluția tehnologiei, dar și conștientizarea problemei că, umanitatea a secat, la propriu, mediul înconjurător, a început să schimbe mentalități.

Chiar dacă suntem încă pioneri în abordarea metodelor revoluționare în ceea ce privește casele noastre, clădirile în care ne desfășurăm activitatea, centrele comerciale sau alte locații, planurile acestora de construcție au început să fie regândite.

Au început să fie proiectate astfel încât termenul de „confort” să capete noi accepțiuni, apropiindu-se mai mult de nevoile noastre actuale, dar și pentru a fi conservate resursele restrânse ale planetei.

Pe baza necesităților noastre și cu ajutorul progresului, acum putem construi ceea ce în urmă cu 30-40 de ani vedeam doar în filmele science fiction.

Construcțiile avangardiste, cunoscute și sub denumirea de „case inteligente – pasive sau active”, oferă posibilitatea proprietarilor de a controla și gestiona de la distanță, cu ajutorul telefoniei mobile și a internetului, noile ansambluri.

Cu ajutorul acestora, locuințele pot fi transformate în adevărate sisteme ecologice, pot beneficia de costuri reduse în privința consumului de energie, prin controlul dispozitivelor de iluminat, al acoperișurilor, irigării, al sistemelor de securitate și camere de luat vederi ce pot să comunice între ele etc., devenind proprii controlori.

Noile modele apărute, ce au inclusă inteligență artificială, sunt capabile, în prezent, să ne satisfacă și cele mai ciudate dorințe.

Conectate fie la routerul wireless, fie la rețeaua de date și gestionate cu ajutorul aplicațiilor de pe telefonul mobil, de pe calculator sau tabletă, prin simple comenzi manuale ori de voce, vor spori confortul nostru.

Același lucru este valabil și în cazul sistemelor integrate de automatizări pentru lumini.

Printre acestea, se regăsesc și Întrerupătoarele Inteligente Touch cu WiFi, care contribuie la ușurarea existenței noastre.

Această tipologie din domeniul iluminatului, poate fi achiziționată de oricine.

Dacă te afli printre cei care au încă montată o instalație din trecut, nu este nicio problemă.

Aceasta poate fi modificată și modernizată prin instalarea unor noi panouri tactile, pe care le poți controla fie prin intermediul Smartphone-ului, fie prin tabletă sau computerul personal.

Dar, înainte de a prezenta avantajele oferite de dezvoltarea continuă în domeniu, trebuie să înțelegem ce este un întrerupător și sistemul acestuia clasic de funcționare.

Conform definiției, Întrerupătorul este un aparat electric de comutare, având drept scop deschiderea sau închiderea circuitelor cu tensiune joasă, putând fi utilizat atât în cazul curentului continuu, cât și în cazul curentului alternativ.

Întrerupătorul clasic este acționat manual.

Datorită acestuia, curentul poate ajunge la destinația stabilită, în situația închiderii, dar poate și separa circuitul, stopând trecerea curentului electric. Separarea se aplică în situația deschiderii.

Când vorbim despre închidere, cele două cabluri au capetele conectate, în timp ce la deschidere, acestea sunt separate.

Exemplul cel mai simplu este cel din casele noastre atunci când stingem sau aprindem lumina.

Accesarea circuitului se poate face prin intermediul apăsării unui „buton”, conceput special pentru a oferi protecție utilizatorilor, fiind construit din material izolant.

Importanța întrerupătoarelor într-o casă sau orice tip de clădire, este recunoscută de toată lumea.

Datorită acestora, ne putem folosi de energia electrică, beneficiind nu numai de confort, dar și de posibilitatea desfășurării activităților într-un mediu pe care îl putem  adapta sau personaliza.

Înțelegând principiul de funcționare al unui întrerupător clasic, în rândurile ce urmează vom prezenta ce este un Întrerupător Inteligent și beneficiile alegerii acestei tipologii!

Întrerupătorul inteligent sau smart, după cum mai este denumit, se distinge de cel clasic, prin:

  • opțiunea pe care o oferă atunci când aprinzi sau stingi lumina, acest lucru putând fi realizat acum printr-o simplă și ușoară atingere;
  • posibilitatea integrării unui detector de prezență, ce se va activa automat la trecerea prin fața acestuia și care de exemplu, la detectarea mișcării corpului uman, va aprinde lumina;
  • posibilitatea de modificare a intensității luminoase sau a aprinderii luminii atunci când noaptea își intră în drepturi;
  • posibilitatea integrării senzorilor de temperatură;
  • posibilitatea integrării unui termostat pentru sistemul de încălzire.

Acesta este un comutator de perete, a cărei suprafață externă este confecționată din sticlă finisată și gândită în așa fel încât să reziste împotriva eventualelor zgârieturi.

De asemenea, materialele folosite în interiorul acestuia, contribuie la evitarea pericolului de supraîncălzire al întrerupătorului, fiind tratate cu ignifug, oferind în același timp și protecție împotriva scurgerilor accidentale de tensiune.

La proiectarea acestor comutatoare, s-a ținut cont și de design, astfel stilul modern-minimalist și eleganța ce le caracterizează, contribuind și sporind frumusețea încăperilor în care sunt montate.

Panoul acestora de comandă este de tip touch, distingându-se prin fiabilitatea mărită, în comparație cu cea a unui întrerupător mecanic.

Gestionarea intensității luminii, specificată mai sus, poate fi utilizată prin intermediul unui variator, conform comenzilor emise, ținând degetul mai apăsat pe întrerupător.

De altfel, întrerupătoarele proiectate de echipa noastră, vin preprogramate, având inclusă și opțiunea de progresivitate.

Pe scurt, această facilitate va determina aprinderea luminii în mod ascendent, atigând intensitatea maxima în 1-2 secunde și ferind utilizatorii de neplăcerea optică a trecerii bruște de la întuneric la lumină.

Dacă în trecut, pentru accesarea unor astfel de opțiuni se folosea un mecanism ce avea nevoie de o alimentare continuă, fiind și un mare consumator de energie, astăzi, lucrurile s-au schimbat.

Prin reducerea circuitelor de putere obținută datorită tehnologiei, dar și împreună cu module radio ce generează un consum mic de curent, este posibilă încadrarea noilor circuite în serie cu cel de iluminat ce se dorește a fi comandat.

Întrerupătorului cu touch, adică cel lipsit de elementele mecanice, îi poate fi integrat și un modul radio, dar și posibilitatea de a oferi variația în ceea ce privește intensitatea luminii.

Poate fi acționat, astfel:

  • direct prin intermediul unui smartphone sau al unui calculator, nemaifiind nevoie de o telecomandă, fiind deja preprogramat

Pentru a putea să controlăm dispozitivul, va fi nevoie să descărcăm o aplicație gratuită pe smartphone-ul pe care îl folosim.

Astfel, se va realiza conectarea între acestea prin intermediul unui server extern, ce va putea fi accesat prin date (3G sau 4G) ori prin WiFi.

Proiectanții noștri, au gândit aceste dispozitive în așa fel încât să existe compatibilitate atât cu telefoanele cu sistem de operare Android, cât și cu cele ce utilizează IOS ca sistem de operare, adică IPhone-urile.

De asemenea, s-a lucrat și la aspectul acestora, fiindu-le oferit un design rafinat și minimalist ce se integrează perfect în orice tip de încăpere.

  • există și o treia opțiune de automatizare, ce poate fi folosită doar prin integrarea cu Google Assistant sau cu Amazon Alexa.

Compania noastră, la cerere, poate integra întrerupătoarele smart cu astfel de dispozitive externe, precum Alexa sau Google voice.

Google Assistant este sistemul capabil să primească comenzi vocale direct de pe device-urile noastre: tabletă, telefon sau ceasul smart. Prin intermediul acestor comenzi vocale, proprietarii pot gestiona și controla, vocal, dispozitivele instalate în locuințe.

În același mod, funcționează și sistemul Alexa sau Amazon Echo.

Printr-o scurtă comandă vocală, dispozitivele instalate în casă, se vor supune dorințelor dumneavoastră. Singurul pas pe care trebuie să îl faceți este acela de a vă conecta la contul Amazon Alexa App!

Utilitatea Întrerupătoarelor Inteligente

Avantajul cel mai mare pe care îl oferă, este cel de a putea fi controlate în orice moment și din oricare loc de pe pământ, atâta timp cât există o conexiune la internet.

Întunericul deja a pus stăpânire peste oraș, iar tu nu vrei să fii întâmpinat de către acesta când ajungi acasă?!

Acum, prin intermediul noului întrerupător inteligent, poți trimite comanda ca lumina să fie aprinsă înainte de a ajunge acasă.

De asemenea, dacă ai plecat în grabă și nu îți amintești dacă ai stins luminile, tot cu noua inovație, poți verifica acest detaliu și lua măsurile de rigoare.

Ești mult prea obosit sau simți cum somnul pune stăpânire pe tine, dar ai încă lumina aprinsă în dormitor?

Acum ai opțiunea ca printr-un simplu touch al ecranului telefonului mobil, să poți stinge lumina.

O altă funcție foarte utilă cu care a fost înzestrat, este aceea de a fi planificat să fie activ doar într-un anumit interval orar sau să se activeze după un timp stabilit de tine.

Așadar, beneficiile pe care le oferă sunt nenumărate.

De această dată, doar TU ești cel care decizi cum să funcționeze iluminatul în propria casă.

Pentru ați mări starea de confort, poți să instalezi astfel de întrerupătoare în toate camerele și să le controlezi printr-o unică aplicație de pe smartphone, indiferent unde te afli.

Cum alegem un Întrerupător Inteligent?

Magazinele de specialitate comercializează numeroase modele, acestea putând fi găsite la prețuri ce variază în funcție de producător.

Dar, întrerupătoarele inteligente touch cu Wifi, proiectate și construite de echipa noastră, pe lângă faptul că aduc un confort sporit în casa Dvs., permițând controlul instalațiilor de iluminat prin simpla atingere a unui senzor precum și cu ajutorul unui Smartphone de oriunde din lume, vor avea întotdeauna aplicațiile de control actualizate în mod gratuit.

Acest aspect are o mare însemnătate pentru că de stabilitatea acestei aplicații, va depinde folosirea și controlul unui astfel de dispozitiv.

În plus, dacă cu o singură aplicație, gestionezi mai multe astfel de dispozitive, este imperativ necesar ca acestea să nu genereze erori sau să întâmpine alt tip de probleme.

Concluzii

Beneficiile oferite de aceste dispozitive nu pot fi ignorate, efectele acestora redefinind concepte precum confort, economie, gestionarea condițiilor din spațiile în care ne desfășurăm activitățile sau ne petrecem timpul liber.

Așadar, plecând de la premisa că dorim să simplificăm viața clienților noștri, dar și din dorința de a-i ajuta să reducă factura la energie electrică și, în același timp de a fi în tendițe, propunem o multitudine de variante în acest sector.

De la întrerupătoare inteligente pentru lumină, la întrerupătoare inteligente pentru jaluzele, la sisteme de control pentru temperatură, irigații, alarmă în caz de inundație etc., lucrăm neîncetat la cele mai inovatoare echipamente pentru Smart Home.

De asemenea, experiența noastră la nivel internațional, în proiectarea și construirea sistemelor electronice, ne-a determinat să dezvoltăm, de la zero, astfel de dispozitive.

Grației evoluției tehnologiei și a experienței dobândite în acest fascinant domeniu, astăzi putem îndeplini cerințe dintre cele mai diverse, oferind soluții inovative ce aduc confort și funcționalitate spațiului TĂU personal.

Așadar, dacă dorești să beneficiezi de aceste avantaje, nu ezita să alegi dispozitivele noastre Smart cu tehnologie touch!

Cu acestea, vei deține controlul total al casei tale, de oriunde și în orice moment!

Pentru că echipa TD TECH face „Totul pentru confortul tău!”