Conform World Resources Institute, pana în 2050 populația globala va ajunge la 10 miliarde de oameni, ceea ce implica o creștere a resurselor de hrana cu 50%. Cumulând presiunea nevoilor in creștere cu schimbările climatice, ne rezulta un tablou global destul de dificil de gestionat. Ne punem toate speranțele în fermieri, chit că vorbim de mici întreprinzători sau de proprietari ai unor ferme de dimensiuni foarte mari. Presiunea pe care o punem pe umerii lor privind creșterea producției este foarte mare, de aceea soluțiile tradiționale, de tipul achiziționării unui teren agricol, muncii manuale și creșterii animalelor în ritmul lor nu mai sunt viabile.
Printre optiunile eficiente, care pot da rezultate pe termen lung, se numără și automatizarea proceselor, inclusiv în agricultura.
Echipa TD Tech a înțeles utilitatea inteligentei artificiale, motiv pentru care a dezvoltat sisteme domotice atât pentru casa și împrejurimi (garaj, piscina), cât și pentru ferme.
Sistemele inteligente pentru ferme puse la dispoziție de firma noastră asigura următoarele facilități:
– Control ventilatie
– Control /automatizare hrana animale
– Control temperatura si umiditate
– Control instalatii solar termice
– Control instalatii solar fotovoltaice
– Centrala control general cu Acces prin reteaua GSM
Nu doar oamenii, ci și animalele au nevoie pentru a se dezvolta de anumite condiții de temperatura, umiditate, de apa si de hrana într-o anumita doza și de o anumita calitate. Sistemele inteligente proiectate de TD Tech au luat în calcul toate aceste aspecte, maximizand confortul și minimizand consumul energetic si resursele.
Astfel, adăpostul pentru animale beneficiază de un sistem de ventilație, ce păstrează aerul curat, fără impurități, menține căldura în încăpere în timpul iernii, iar în timpul verii păstrează răcoarea aerului condiţionat. Toate acestea cu consum minim de energie și buget mult mai mic decât la un sistem clasic.
De asemenea evitați risipa de furaje și faceți economii importante datorita sistemului inteligent TD Tech. Acesta analizează consumul de furaje zilnic, individualizat per animal, creionează „un pattern”, adică un anumit tipar de comportament al fiecărui animal și distribuie hrana zilnica în concordanta cu acest pattern. Din start ați redus costurile cu forța de muncă, întrucât nu este nevoie sa angajati oameni pentru a hrăni animalele. În plus productivitatea este maxima, pentru ca sistemul inteligent știe rata de creștere pe fiecare categorie si cu cât trebuie sa mărească rația pentru ca fiecare animal din ferma sa ajungă la greutatea optima. Sistemul este astfel construit încât, nu doar ca va oferă garanția ca animalele sunt bine hrănite, cu furaje proaspete, ci ele sunt în siguranță și au un nivel de confort sporit, ceea ce evident se va vedea in roadele pe care le dau. Calitatea laptelui unei vaci de exemplu este în mod clar mult mai buna decât dacă le-ati lasa în grija cuiva pe pășune, sa pasca ce se nimerește, cat se găsește acolo.
Puteti pleca liniștiti în concediu, fără grija ca animalele nu au suficienta hrana sau apa și puteți controla totul de la distanta, prin intermediul aplicației de pe telefon. Confortul dumneavoastră este preocuparea noastră principala și vrem sa va dovedim ca puteți beneficia de acesta inclusiv în domeniul agricol.
Întrucât viitorul în domeniul energetic aparține mijloacelor noi, nepoluante de producere a energiei, de exemplu cu ajutorul panourilor fotovoltaice, care transforma energia soarelui in energie electrica, TD Tech s-a adaptat perfect și oferă soluții inteligente. Introducând in calculator toate informațiile despre locația adăpostului pentru animale sau a celei în care se cultiva plantele, informații meteo, precum și datele tehnice aferente panourilor utilizate, se calculează automat performanta sistemului.
Prin intermediul tehnologiei TD Tech, aveți acces prin smartphone la rapoarte detaliate ale performantei actuale comparativ cu nivelul de performanță pe care ar trebui sa îl ofere sistemul respectiv, sunteți anunțați dacă exista probleme de sistem și chiar la nivelul fiecărui panou individual și care dintre ele pot fi rezolvate de la distanta. Conform studiilor, un sistem de panouri fotovoltaice are durata de viata de circa 20-25 ani și poate aduce economii de circa 22800 RON. Dacă aveți instalat și un sistem inteligent de control al sistemului de panouri fotovoltaice, asa cum este cel oferit de TD Tech, economiile sunt și mai mari, pentru ca monitorizați în orice moment parametrii de funcționare a sistemului, corectați în timp real erorile acolo unde pot fi rezolvate de la distanta. În plus câștigați la capitolul confort, nefiind nevoie sa fiți în permanenta în ferma și sa investigați starea fiecărui panou în parte.
Pentru ca soluția tehnologică sa fie completa și sa beneficiați de maxim de confort, TD Tech va pune la dispoziție și posibilitatea de a controla cantitatea de căldura, temperatura din fiecare încăpere din ferma. Sistemul automatizat este compus în acest caz din Controller de temperatura, senzori și actuatori.
Controllerul de temperatura gestioneaza sistemul si memoriaza diferite setari si scenarii.
Senzorii se instaleaza in fiecare camera pentru a masura temperatura . Cu ajutorul acestora se poate regla cu unsurinta sistemul: plus/minus 3 grade fata de temperatura setata initial din centrala, inchiderea sistemului si setare antiinghet.
Actuatorii pot controla diverse tipuri de electrovalve termice sau motorizate, pompe, ventiloconvertoare,etc.
Gratie acestui sistem, puteti beneficia de o reducere a costurilor cu energia cu 10-20%, puteti controla sistemul de încălzire, ținând cont de momentul zilei, de sezon, de stadiul de viață al animalelor din ferma dumneavoastră.
Toate echipamentele pe care TD Tech vi le pune la dispozitie se conecteaza la un calculator central care poate emite alarme sau primi acces de control prin internet cu conditia sa aiba acoperire GSM.
Sistemul inteligent pe care noi vi-l oferim este cât se poate de simplu de utilizat, astfel ca viata de fermier este la fel de usoara ca cea a unei persoane care lucrează de la birou. Pentru că echipa TD TECH face „Totul pentru confortul tău!”